Press Holland

Publié le par Blogsarah

 Haar naam was Sarah, Tatiana de Rosnay, Artemis

Viva 2-9-2007
: Ontroerende èn spannende bestseller, waarvan de filmrechten reeds zijn verkocht.

 

Boek 30 nov. 2007: Het is een prachtige roman. En indringend bovendien, mede doordat De Rosnay zo beeldend schrijft. Het boek laat je bepaald niet onberoerd. Het is al met al een uitstekend eerbetoon geworden, dat ontroert, informeert én intrigeert.

 

Happinez 31 okt 2007: Een hartverscheurende roman. Als lezer voel je aan hoe het zal aflopen, en hier en daar zijn gevoelens te expliciet beschreven, maar het verhaal is zo aangrijpend dat dit niet stoort.

 

Esta 9 sept 2007:  Erg aangrijpend.

 

Gooi- en Eemlander 13-09-2007: Uitgaande van de historische feiten componeerde de Franse journaliste en schrijfster Tatiana de Rosnay een indringend verslag van de tragedie van 16 juli 1942.

 

Libelle 6-09-2007: Er zijn veel boeken over de Tweede Wereldoorlog verschenen, maar Haar naam was Sarah is zó overtuigend, dat het gewoon in elke boekenkast moet staan.

 

Noordhollands Dagblad 13-09-2007: Uitgaande van de historische feiten componeerde de Franse journaliste en schrijfster Tatiana de Rosnay een indringend verslag van de tragedie van 16 juli 1942.

 

Nieuw Israëlitisch Weekblad 12-10-2007: Roman over een Amerikaanse vrouw die de familiehistorie van haar Parijse schoonfamilie uitzoekt. Haar onderzoek voert haar naar 1942 en de gevangenneming van Joodse kinderen in het Vélodrome d’Hiver.

 

Nouveau 30-09-2007: Haar naam was Sarah door Tatiana de Rosnay grijpt je bij de strot en laat je niet meer los.

 

Stadsblad Breda 24-10-2007: Tatiana de Rosnay gaat naar de pikzwarte episode uit de franse geschiedenis, waarin de Vichy-regering een bedenkelijke rol speelde. De deportatie van de vele duizenden joden maakt De Rosnay persoonlijk en erg aangrijpend met het verhaal van de tienjarige Sarah.

 

Veronica 28-09-2007: Een interessant en indrukwekkend boek over de in de doofpot gestopte razzia door de Franse politie. Het levensverhaal van Sarah, opgepakt tijdens die razzia is zo dramatisch en houdt je volledig in zijn greep. Na het lezen vraag je je af waarom we hier niets van weten en heb je sterk de behoefte om er meer over te lezen.


Viva 2-9-2007: Un bestseller émouvant et captivant, dont les droits d’adaptation à l’écran sont déjà vendus.

Boek 30 nov. 2007: En France, plus de 100.000 exemplaires du roman Elle s’appelait Sarah sont déjà vendus. Tatiana de Rosnay n’a pas voulu écrire une œuvre historique, mais un hommage aux enfants qui ne sont jamais rentrés et un hommage aussi à ceux qui en peuvent témoigner. Le livre est un hommage parfait, qui émeut, qui renseigne et intrigue.

 

Happinez 31 okt 2007: Un roman déchirant. 
 

Esta 9 sept 2007:  Très poignant.

 

Gooi- en Eemlander 13-09-2007:  un récit pénétrant de la tragédie du 16 juillet 1942.

 

Libelle 6-09-2007: Il y a beaucoup de livres sur la Seconde Guerre Mondiale, mais "Elle s’appelait Sarah" a été écrit de manière si convaincante, qu’il doit avoir sa place dans chaque bibliothèque.

 

 Nouveau 30-09-2007: "Elle s’appelait Sarah" de Tatiana de Rosnay vous prend à la gorge et ne vous lâche plus.

 

Stadsblad Breda 24-10-2007:  Avec l’histoire de Sarah, Tatiana de Rosnay a fait de la déportation des milliers de juifs une histoire très personnelle et poignante.

 

Veronica 28-09-2007: L’histoire de Sarah, qui a été emprisonnée pendant ce rafle, est dramatique et vous tient complètement sous  son emprise. 

  (Traduction française : merci à Marina R,  bedankt Marina ! :)
 )

Aangrijpende bestseller uit Frankrijk over een goed verborgen familiegeheim

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar de Velodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Ze heeft hem beloofd zo snel mogelijk terug te komen om hem te bevrijden, maar Sarah wordt met haar ouders op transport gesteld en steeds verder weggevoerd.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de  opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven, en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

 Haar naam was Sarah is een ontroerende roman waarin het grote drama dat zich in Parijs voltrok, is teruggebracht tot het verhaal van één slachtoffer, en dat is zó overtuigend gedaan dat het geen enkele lezer onberoerd zal laten.

Artemis/September 2007 

'Haar naam was Sarah door Tatiana de Rosnay grijpt je bij de strot en laat je niet meer los.' Nouveau


'Ontroerende én spannende bestseller.' Viva

  Please click here 

Libelle

 

 

26 december 2007 Hillegom
Aangrijpend.
Wat een mooi ontroerend boek, met vaart geschreven, overzichtelijk door het verschillende lettertype. Je hebt ook vrij snel de draad te pakken dat is ook niet onbelangrijk. Het blijf boeien tot de laatste bladzijde.Gisteren heb ik het uitgelezen maar het zal me nog lang bijblijven ook aanraden aan anderen. Als je bedenkt dat in de Rivierenbuurt in Amsterdam nog steeds met witte verf huisnummers zijn aangeven waar mensen (joden) weggehaald moesten worden dan krijg ik nog steeds kippenvel. Goed dat er nog steeds over geschreven wordt.Het is echt een aanrader.
 18 oktober 2007 Peerke
zeer goed
Heel ontroerend. Heb veelboeken gelezen over joden tijdens tweede wereldoorlog. Dit verhaal deed me erg denken aan een hoofdstuk uit een boek dat ik paar jaar geleden las. Dat heette Boodschappenmeisje en ik zag hier bij andere recensie dat iemand al over die schrijver of schrijfster? en een ander boek van de persoon schreef. Daarin staat ook een onderduikverhaal in Parijs dat slecht afloopt. Dat is ook een roman dat gaat onder andere over mensen die in hun vorige levens joods zijn geweest. Hetklopt dat die therapeut ook n dat andere boek, dat genoemd werd hieronder bij recensies, levensechte verhalen heeft opgeschreven van patienten die echt die onderduik hadden meegemaakt. Moeilijk uit te leggen, maar als Joodse onderduikstories je interesseren en je denkt dat er meer tussen hemel en aarde is, zou ik zo'n boek van die schrijver, weet naam niet, notsgale? ook eens lezen Haar naam was Sarah: was dus keimooi.
 3 oktober 2007 Heerlen
Haar naam was Sarah
Een van de mooiste boeken die ik de laatste tijd gelezen heb. Het is een zeer aangrijpend verhaal over een meisje dat alles verliest tijdens de oorlog. Dit alleen al zorgt ervoor dat je een 'brok' in je keel krijgt, maar het feit dat het heden van de journaliste zo verweven is met het verleden, maakt het verhaal nog mooier. Een top boek dat je in een adem uitleest en waar je nog lang aan terugdenkt.
 24 september 2007 amsterdam
mooi!
mooi boek! ik vraag me altijd af in hoeverre het fictie is en in hoeverre echt? waar halen auteurs hun inspiratie vandaan? misschien wel uit eigen ervaringen van hun vorige levens. zo is er ook een boek van een reincarnatietherapeut, ook bij bol te koop, die ontroerende verhalen heeft opgeschreven van haar patienten die vorige levens hadden in de tweede wereldoorlog, dan weet je niet wat je leest, echt levensecht, ben even vergeten hoe titel is, iets met esther die geen robinson werd, maar is bij bol.com ook gewoont te koop geloof ik dit was iedersgeval mooi boek
 18 september 2007
Schokkend mooi!
Een boek over de tweede wereldoorlog, waarbij voor een hele andere insteek is gekozen dan we gewend zijn. De deportatie van joden uit Parijs door de Franse politie is in onze Nederlandse geschiedenisboeken sowieso een onbesproken onderwerp. In die zin heeft het boek ook historische waarde, ook al is het verhaal geheel fictief. De afwisseling tussen heden en verleden is heel duidelijk, mede door de verschillende lettertypes. Het verhaal zelf doet echter geen moment aan een geschiedenisboek denken, maar geeft de gevoelens en de emoties van de hoofdpersoon prachtig weer. Ik heb het boek in één adem uitgelezen. Wees gewaarschuwd: wanneer je eraan begint, kun je het niet meer wegleggen!

Publié dans Presse

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
M
J'ai pleuré beacoup. Un tres beau livre!
Répondre
M
Avec plaisir Tats !!!Bisous
Répondre