"Sarah's Key"/Finland September 2008

Publié le par Blogsarah
Avain    Tatiana de Rosnay    Wsoy  Finland 
Kirkas, peittelemätön romaani tytöstä, joka pääsee pakoon juutalaisten pakkosiirtoja Pariisissa, ja naisesta, joka ryhtyy tutkimaan niitä 60 vuotta myöhemmin.

Pitkä esittely

Heinäkuussa 1942 Ranskan poliisi ryhtyy kokoamaan pariisilaiselle pyöräilystadionille juutalaisia, joiden lopullisena päämääränä on Auschwitzin keskitysleiri. Myös 10-vuotias Sarah ja hänen vanhempansa raastetaan kotoaan ja kuljetetaan velodromille. Kaaoksen ja epätoivon keskellä tytön päässä on kuitenkin vain yksi ajatus: hänen on palattava takaisin pelastamaan pikkuveli, jonka hän on sulkenut komeroon piiloon.

Kuusikymmentä vuotta myöhemmin Pariisissa asuva amerikkalainen Julia Jarmond ryhtyy tekemään juttua pakkosiirroista ja järkyttyy siitä, miten niistä on maassa vaiettu. Tutkimusten kuluessa Julia, joka on naimisissa ranskalaisen miehen kanssa, törmää sukusalaisuuksiin, jotka yllättäen kytkevät hänet Sarahiin. Ja samalla, kun hän saa selville enemmän tytön kohtalosta, hän alkaa kyseenalaistaa omaa asemaansa, elämäänsä ja avioliittoaan.

Sophien valinta -romaaniin verrattu Avain kuvaa miehitetyn Ranskan kipeitä tapahtumia kirkkaasti ja peittelemättä. Tarina nuoren tytön kohtalosta on riipaisevan kaunis ja sen rinnalle nousee kiinnostavasti itsenäisen nykynaisen ja perinteisen ranskalaiskulttuurin yhteentörmäys. Wsoy

Publié dans Publications Europe

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article